Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Bach Bloesem Therapie voor Emotionele BalansHolistisch

De Bach Bloesem Therapie is een holistische geneeswijze; dat wil zeggen dat er wordt gekeken naar de hele mens die de kwaal heeft. Dit in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, die alleen kijkt naar de kwaal die de mens heeft.

De Bach Bloesem Therapie Remedies werken op het emotionele vlak, waar volgens dr. Bach ook de oorzaak ligt van al het lijden van de mens.

De Remedies worden gekozen voor de karaktereigenschappen en de psychische gesteldheid van de cliënt, en voor de toestanden van emotionele onbalans. Bach Bloesem Therapie helpt het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren, om op die manier het natuurlijke gevoel van welbevinden te herstellen, en daarmee ook de lichamelijke gezondheid.

De therapeut kiest, samen met u, de juiste Remedies uit. Dit kan op verschillende manieren, maar het belangrijkste hierbij is dat u wat over uzelf en uw probleem vertelt, en dat de therapeut goed naar u luistert.

Eenvoud

Dr. Bach had voor ogen om een dusdanig eenvoudig systeem op te zetten, dat iedereen zelf kan uitvinden wat hij nodig heeft. Met de juiste informatie kunt u dus zelf aan de slag. De Remedies worden bij veel drogisterijen los, per flesje verkocht. Ze kosten echter ca. € 10,-- per stuk, en als u meerdere remedies nodig heeft, kan dit duur uitpakken. Het is in dat geval dus verstandiger om u tot een Bach-therapeut te wenden.

Pure Energie

Daar de remedies slechts de energie, de essentie van de plant bevatten, en geen stoffelijke ingrediënten daarvan, zijn zij volkomen veilig te gebruiken, zelfs tegelijkertijd met chemische geneesmiddelen en therapiën. Zij veroorzaken geen allergische reacties. Mocht het verkeerde middel gekozen worden, dan verlaat dit het lichaam ongebruikt.

Baat het niet, dan schaadt het ook niet!!
Over Dr. Edward Bach (1886 - 1936), ontdekker en grondlegger van de Bach Bloesem Therapie:

Dr. Bach was als bacterioloog werkzaam in een Londens ziekenhuis, toen hij tot de ontdekking kwam dat hoewel mensen aan dezelfde kwaal konden lijden, zij toch verschillend reageerden op het ziek zijn. Verder merkte hij op dat niet iedereen hetzelfde reageerde op de behandelingen. Na veel onderzoek kwam hij tot de 7 nosoden. Dit zijn bacteriegroepen, die afgestemd zijn op 7 verschillende menstypen. Zij worden heden ten dage nog gebruikt in de homeopathie.

Hij besloot een systeem te ontwikkelen, waarmee iedere patiënt zelf kon uitzoeken welke remedie hij nodig had voor zijn of haar kwaal. Op intuïtieve wijze zocht hij de planten, die de Remedies moesten leveren voor dit systeem. Uiteindelijk zijn zo de 38 remedies ontstaan, welke weer verdeeld zijn over de oorspronkelijke karaktergroepen van de 7 nosoden, t.w.:

1. Voor hen die aan angst lijden

2. Voor hen die onzeker zijn

3. Onvoldoende interesse in het heden

4. Alleen voelen, eenzaamheid

5. Overgevoelig voor invloeden en ideeën

6. Voor moedeloosheid en wanhoop

7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Om de website van het Bach Centre te bezoeken, kunt u klikken op de foto van Dr. Bach hierboven. Hier kunt u meer lezen over Dr. Bach en over de Bach Bloesem Therapie.

Andere weldadige Body & Soul behandelingen:

Klassieke Massage voor rug, schouders en nek
Stoelmassage
Reflexzone Therapie
Chakra-aromamassage
Aromatherapie
Metamorfosemassage


N.B.: Hoewel deze website nog niet compleet is, wordt hier met hart en ziel aan gewerkt. En met veel plezier! U kunt het ook met Solo Build It!

Wilt u ook doen wat u altijd al wilde? Vertel mensen over uw passie, geef interessante en bruikbare informatie, en verdien hier nog geld mee ook! Klik hier om te lezen hoe!
Of bekijk deze video:
Van "Bach Bloesem Therapie" terug naar "Body & Soul Nederlands"
Terug naar "Homepage Nederlands"

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


Recent Articles

 1. cadeau-idee

  May 29, 16 05:18 PM

  Op zoek naar een uniek Cadeau-idee?

  Read More

 2. Completely Unique Gifts

  May 29, 16 05:11 PM

  Looking for Completely Unique Gifts for your loved ones? Look no further! This website will help you find something totally unique and exciting, for any occasion.

  Read More

 3. appartement

  May 28, 16 05:58 PM

  Trakteer Uzelf en Uw gezin op een heerlijke vakantie in ons luxe Appartement in prachtig Lagos – de Parel van de Algarve

  Read More


Site Build It!


Trakteer Uzelf en Uw Gezin op een heerlijke vakantie in zonnig Lagos - Portugal!