Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Brei Je Eigen Sjaaltje met Ruches

Dit schattige Sjaaltje met Ruches is een absolute hit bij mijn vriendinnen! Ik kan de brei-verzoekjes nauwelijks bijhouden…

Het ziet er ingewikkeld uit, maar als je maar net recht kunt breien, kun je al gemakkelijk je eigen Sjaaltje met Ruches maken! Je doet er ongeveer één avond over.

Je gebruikt hiervoor Katia Ondas (verkrijgbaar via www.wolmarkt.nl ) of Rico Design - Creative Can Can (verkrijgbaar bij Hennie's Hobbyhoek ). Ik vind het prettig om met dikke naalden (nr. 7) te breien. Hieronder kun je zien hoe het moet…..

1. Het lint openvouwen (bij Can Can de open kant van je af houden).2. Steek de naald ongeveer 15 cm. van het eind in de bovenste rand.


3. Neem op deze manier in totaal 7 steken op met ongeveer 2,5 cm. tussenruimte.


4. Nu de naald met steken omdraaien, en breien maar! Steek de lege naald in de eerste steek, vouw het lint open, doe de rand over de naald en maak de steek af. Brei alle steken recht, dus in ribbelsteek.


5. Laat altijd een ruimte van ongeveer 2,5 cm tussen de steken; dit geeft het ruches-effect. Werk altijd vlak langs de rand en zorg ervoor dat het lint niet gedraaid wordt.

Brei tot de bol op is, of als je Can Can gebruikt: tot de helft. Dit kun je bepalen door te wegen met een keukenweegschaal.

Om af te hechten neem je alle steken zonder te breien over op de lege naald, behalve de laatste. Deze brei je met het hele lint in plaats van alleen de rand. Haal nu alle ongebreide steken één voor één over de laatste gebreide steek. Trek de lus die je overhoudt iets op, en steek het eindje van het lint hierdoor. Trek stevig aan tot een knoop.

Neem naald en draad in een bijpassende kleur, en naai de knoop vast. Knip de rest van het lint af.

Nu moet je nog het begin afhechten. Vouw het lint dubbel en haal door een steek aan de andere kant van de eerste naald. Niet doortrekken, maar een lus houden! Door deze lus het eind van het lint steken en in een knoop aantrekken. Met naald en draad vastnaaien en de rest afknippen. Klaar!

Met Katia Ondas krijg je een sjaaltje met ruches van ongeveer 1 m. Door het dragen wordt het nog langer. Met Can Can van Rico Design kun je twee sjaaltjes breien, omdat er 200 gram op een bol zit. Ik maak altijd van tevoren twee bollen met behulp van de keukenweegschaal – weeg de bol van tevoren (soms zit er meer of minder op een bol) en deel in tweeën.

Ik hoop dat je het net zo leuk vindt als ik om je eigen sjaaltje met ruches te breien. Ik weet zeker dat je er succes mee zult hebben! En waar vind je nog een leuk cadeautje voor minder dan 10 euro?Geen tijd of geen zin om zelf te breien?
Dan kunt u ook een kant en klaar gebreid sjaaltje bij mij bestellen! Ze kosten dan € 12,50 exclusief verzendkosten. Vul eenvoudig het contactformulier in, en u hoort zo snel mogelijk van mij wat de mogelijkheden zijn.


Van "Sjaaltje met Ruches" terug naar Homepage Nederlands


New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


Recent Articles

 1. cadeau-idee

  May 29, 16 05:18 PM

  Op zoek naar een uniek Cadeau-idee?

  Read More

 2. Completely Unique Gifts

  May 29, 16 05:11 PM

  Looking for Completely Unique Gifts for your loved ones? Look no further! This website will help you find something totally unique and exciting, for any occasion.

  Read More

 3. appartement

  May 28, 16 05:58 PM

  Trakteer Uzelf en Uw gezin op een heerlijke vakantie in ons luxe Appartement in prachtig Lagos – de Parel van de Algarve

  Read More


Site Build It!

Trakteer Uzelf en Uw Gezin op een heerlijke vakantie in zonnig Lagos - Portugal!


***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Duifjes met brief

Site Build It!