Door deze website te bezoeken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Attente Cadeau-ideeën voor Iedereen, in Vier Gemakkelijke Stappen

Attente geschenken passen bij de interesses van de ontvanger. Zoek precies uit wat ze leuk vinden, en uw geschenk zal supergeslaagd zijn!

Het bedenken van attente geschenken kost misschien wat moeite, maar niets is bevredigender dan een welgekozen geschenk aanbieden, dat precies goed is; juist voor diegenen die “alles al hebben”.

Laten we eens kijken hoe u erachter komt wat de smaak en de interesses zijn van de ontvanger – zelfs van de moeilijkste persoon op uw lijst.

Om te beginnen 3 tips:

TIP 1: Maak het uzelf niet te moeilijk door te zoeken naar een apart, ongewoon of superuniek cadeau. Het gaat er niet om “anders” te zijn! Echt attente geschenken zijn gewoon die dingen die de ontvanger echt graag wil hebben en ook leuk vindt.

TIP 2: Een geschenk kiezen draait niet noodzakelijkerwijs om de gelegenheid. Als u bijvoorbeeld een attent idee heeft voor Vader, zal hij dat prachtig vinden als cadeau voor zijn verjaardag, voor Kerst, of voor Vaderdag.

Maar soms doet de gelegenheid er wel toe – een mooie engel voor uw nichtje past wel bij Kerstmis, maar niet bij een diploma-uitreiking.

TIP 3 (BELANGRIJK): Wacht alstublieft niet tot het laatste moment! Zoek een manier die voor u werkt, om uzelf eraan te herinneren dat er een gelegenheid om te geven op komst is.

Neem ruim de tijd om uit te zoeken wat de ontvanger graag wil hebben, zodat u een attent geschenk kunt aanbieden dat past bij de interesses van de ontvanger.

Vier Gemakkelijke Stappen naar Attente Cadeau-ideeën

Attente cadeau-ideeën bedenken betekent dat u zich moet concentreren op de ontvanger om te bepalen wat voor soort cadeau interessant en welkom zal zijn.

Stap 1: Let op!.

Kijk goed naar de kleding van de ontvanger, en let op wat de stijl en de kleuren zijn die regelmatig worden gedragen.

Zelfs als kleding het laatste is wat u zou willen geven, is het wel een aanwijzing voor de smaak van die persoon – behoudend of uitdagend, trendy of traditioneel. Een accessoire in dezelfde stijl valt bijna zeker in de smaak.

Kijk rond in het huis of het kantoor van de ontvanger. Let op tijdschriften, boeken en muziek, en op de decoraties. Kijk wat er aan de muren hangt, of er collecties staan uitgestald, of misschien staan er sport-attributen in een hoek…

En wat gebeurt er op de foto’s op het bureau? Heeft uw ontvanger huisdieren? Aanwijzingen voor attente geschenken te over!

Luister naar opmerkingen over wat uw ontvanger bewondert of verafschuwt, wat hij of zij ooit nog eens hoopt te bezitten of te doen, en over de vrijetijdsbesteding.

Ook opmerkingen over gebeurtenissen, favoriete liedjes, films of TV-shows kunnen van pas komen………. Alles wat u ziet of hoort kan helpen om een goed geschenk te bedenken. Dus let goed op!

Stap 2: Stel Subtiele Vragen

Misschien ziet u elkaar niet zo vaak, maar u kunt uw gesprekken sturen om aan goede ideeën te komen. Om het subtiel te houden, stelt u algemene vragen die toch belangrijke aanwijzingen onthullen.

Bijvoorbeeld: vraag wat uw ontvanger voor leuks gedaan heeft in het weekend, of wat hij of zij zou doen als hij of zij de loterij zou winnen. Breng ze op gang door over uw eigen weekend te vertellen of wat u zou doen met wat extra geld.

Breng het onderwerp van geschenken ter sprake door advies te vragen voor iemand anders. Hoe meer u mensen aan het praten krijgt, hoe waarschijnlijker is het dat ze u op ideeën brengen!

Stap 3: Schakel een informant in

Hoe goed u uw doelwit ook kent, toch kan informatie van binnenuit van pas komen.

U bent bijvoorbeeld goed op de hoogte van iemands smaak, interesses en gevoel voor humor, en van veel activiteiten die hij graag doet.

Maar als diegene in het buitenland woont, weet u niet wat hij daar doet. U weet ook niet wat hij allemaal al heeft, of wat hij van anderen krijgt. Om daar achter te komen, moet u het zijn vrouw vragen.

Een familielid, huisgenoot of goede vriend kan fungeren als informant, of u de ontvanger nu wel of niet goed kent, of dat het iemand is die ver weg woont, of iemand die gewoon alles al heeft.

Vraag om suggesties. Heeft u al een idee, leg het dan voor aan uw informant om te kijken of het wel een goed geschenk zou zijn.

Het is met name verstandig om up-to-date informatie in te winnen over geschenken voor kinderen. Kleintjes worden snel groot, en veranderen veel in een jaar. En de smaak van tieners kan veranderen met de mode van dat moment.

Uw geschenk zal een flop worden als het iets is dat een half jaar geleden al uit de mode was, of iets waar het kind is uitgegroeid. Het maakt niet uit hoe goed uw idee een jaar geleden zou zijn geweest.

Als uw informant u geen concrete suggesties kan geven, kunt u toch vragen naar activiteiten van de laatste tijd, en of de ontvanger een bepaald artikel al heeft.

Vraag de informant te letten op hints voor geschenk-ideeën. Zoek uit waar geshopt wordt, voor aanwijzingen over de smaak van de ontvanger.

Stap 4: Noteer het!

Tot slot: Schrijf uw ideeën op! Als u niet heeft gewacht tot het laatste moment, en u zichzelf – naar ik hoop – genoeg tijd heeft gegeven om dit uit te zoeken, zou het heel jammer zijn als u uw geweldige cadeau-idee vergeten was tegen de tijd dat u het wilt uitvoeren.

Maak een notitie als u een idee krijgt! Krijgt u meerdere ideeën? Fantastisch! Dan heeft u voor de volgende keer ook al iets!

Zo! Nu weet u wat uw ontvanger leuk vindt en graag zou willen ontvangen. Dit maakt het stukken gemakkelijker om een geweldig geschenk te vinden!


N.B.: Hoewel deze website nog niet compleet is, wordt hier met hart en ziel aan gewerkt. En met veel plezier! U kunt het ook met Solo Build It!

Wilt u ook doen wat u altijd al wilde? Vertel mensen over uw passie, geef interessante en bruikbare informatie, en verdien hier nog geld mee ook! Klik hier om te lezen hoe!New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


Recent Articles

 1. cadeau-idee

  May 29, 16 05:18 PM

  Op zoek naar een uniek Cadeau-idee?

  Read More

 2. Completely Unique Gifts

  May 29, 16 05:11 PM

  Looking for Completely Unique Gifts for your loved ones? Look no further! This website will help you find something totally unique and exciting, for any occasion.

  Read More

 3. appartement

  May 28, 16 05:58 PM

  Trakteer Uzelf en Uw gezin op een heerlijke vakantie in ons luxe Appartement in prachtig Lagos – de Parel van de Algarve

  Read More


Site Build It!

Trakteer Uzelf en Uw Gezin op een heerlijke vakantie in zonnig Lagos - Portugal!


***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Duifjes met brief