Betaalbare Geschenk-Ideeën

Betaalbare geschenk-ideeën betekenen niet: geschenken van slechte kwaliteit. Veel goedkope ideeën zullen uw ontvanger én uw portemonnee blij maken!

Weinig of geen geld voor cadeaus? Geen paniek! Met een beetje creativiteit kunt u betaalbare geschenk-ideeën opdoen, die u zich kunt veroorloven en die de ontvanger zeer zal waarderen! Bijvoorbeeld:

Zelfgemaakte Geschenken

U hoeft geen kunstenaar te zijn om zelf een geschenk te maken, dat veel voor uw ontvanger betekent. Hier vindt u vier voorbeelden van betaalbare geschenken die niet moeilijk te maken zijn:

1. Brand een cd met favoriete muziek. Maak een leuk cd-hoesje, pak het mooi in en voila! Een leuk en betaalbaar cadeau – het kost een lege cd en een doosje.

2. Stek een plant uit de vensterbank of uit de tuin. Zorg dat je dit ruim van tevoren doet, zodat de stek min of meer volwassen is. Zet hem in een mooie pot (die je ook zelf kunt decoreren) en verpakt het mooi. Klaar!

3. Bak zelf een lekkere taart of koekjes. Op een mooie schaal, cellofaan erom en een leuk briefje of kaartje eraan hangen. Altijd lekker!

4. Foto’s zijn altijd leuk – opa en oma zijn altijd blij met foto’s van de kleinkinderen, en je kunt ook een klein album maken met foto’s van een leuk uitje of een feest, of wat je ook maar kunt bedenken.Ook kun je foto’s laten drukken op mokken, placemats enz. T-shirts kun je met behulp van transferpapier een een printer voorzien van elke afbeelding die je maar wilt.

Binnenkort meer ideeën om zelf te maken, plus patronen, recepten en handleidingen….

Een Dienst verlenen

Een “Klusjesdoos” laat kinderen zien dat het beste cadeau is: iets van jezelf geven. Vaders kunnen de kinderen helpen om een Klusjesdoos voor Moederdag te maken, met tegoedbonnen voor verschillende klusjes: de vaatwasser uitruimen, stofzuigen, eten koken, enz.

Volwassenen kunt u helpen met een groot project. Bied aan om er een dag of weekend van te maken – wees zo flexibel mogeljik. Breng mee wat uw budget toelaat: hapjes, drankjes, muziek, gereedschap, materialen enz. Uw hulp kan het verschil maken tussen die klus eindelijk klaren of het maar laten zitten…..

Als u goed oplet, hoort u vanzelf wat er gedaan moet worden: Witten, verven of behangen, de schuur of de garage opruimen, een terras aanleggen, de tuin veranderen, een boomhut voor de kinderen bouwen, een bank opnieuw bekleden……..

Zulke projecten zijn misschien te groot voor uw ontvanger om alleen te doen, maar uw hulp is een geschenk-idee dat u zich kunt veroorloven, en het zal zeer gewaardeerd worden. Bied aan om het samen te plannen, en de techniek onder de knie te krijgen als dat nodig is. Zo kunt u echt helpen in plaats van alleen maar in de weg te lopen! En o ja, breng uw camera mee!

Nog een dienst die zeer welkom is:

Elke verzorger zal het hogelijk waarderen als hij of zij een dag of een avond vrij krijgt. Verzorgers hebben ook wel eens tijd voor zichzelf nodig, of verandering van omgeving. Een dagje shoppen, uit eten of naar het theater, of gewoon een dagje thuis voor zichzelf kan dan zeer welkom zijn.

Bied aan om een dag of avond op baby of opa/oma te passen. Of neem ze mee voor een uitje of een weekendje logeren. Zulke onderbrekingen van de stress van 24-7-365 zorgen zijn geweldige, betaalbare geschenk-ideeën.

Verfraai een bescheiden cadeau

Met een beetje fantasie is van betaalbare geschenken iets speciaals te maken. Eén manier is om er iets extra’s aan toe te voegen, dat ermee te maken heeft:

Een paar mokken: vul ze met pakjes lekkere thee, koffie of mix voor chocolademelk

Zelfgemaakt snoep of gebak: zoek een mooie schaal in een huishoudwinkel

Een doos met mooi briefpapier: voeg een mooie pen of een boekje postzegels toe

CD of DVD/video (voor een tiener): doe er een poster van de artiest bij.

Mandjes en blikken trommeltjes zijn goedkoop maar leuk om iets in te geven. Nadien zijn ze ook nog voor iets anders te gebruiken – als fruitschaal, broodmandje, pennenbakje enz.

Ook kun je betaalbare cadeaus versieren in de smaak van de ontvanger. Houdt ze van rozen? Koop iets in een effen kleur, en schilder, plak of borduur er rozen op! Zo wordt je cadeau uniek!

Presenteer uw geschenk op een creatieve manier

Verhoog het effect van uw betaalbare geschenk door het te presenteren op een creatieve manier. Kijk op onze pagina voor “Creatieve Ideeën voor Geschenkverpakkingen” voor inspiratie en instructies voor het inpakken van geschenken in alle vormen en maten, en voor alternatieve manieren om uw geschenk te verpakken.

Over het Budget

Zit u al te vaak krap bij kas als het tijd is voor een cadeau? Ik ken het gevoel… Maar er is hulp voor u! Kijk bij onze Top 3 Budgetstrategieën om uw cadeau-budget onder controle te krijgen.
Heeft u geen budget? U vindt er beproefde methoden om er een aan te leggen.

De prijs mag geen maatstaf zijn voor een goed gekozen geschenk. Het is de gedachte die telt. Betaalbare Geschenk-Ideeën die goed passen bij de ontvanger, laten zien dat u om hen geeft. En dat wordt altijd gewaardeerd!


N.B.: Hoewel deze website nog niet compleet is, wordt hier met hart en ziel aan gewerkt. En met veel plezier! U kunt het ook met Solo Build It!

Wilt u ook doen wat u altijd al wilde? Vertel mensen over uw passie, geef interessante en bruikbare informatie, en verdien hier nog geld mee ook! Klik hier om te lezen hoe!

Of bekijk deze video:
Van "Betaalbare Geschenk-Ideeën" terug naar "Kies-Advies"

Naar Homepage Nederlands

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


SBI! Building Income***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Maak een E-Card