Top 3 Budget Strategieën

Deze budgetstrategieën verminderen de financiële stress wanneer het weer tijd is om geschenken te kopen. Wat, geen budget voor cadeaus? Hier ziet u hoe u een budget creëert en beheert.

Waarom speciale budgetstrategieën? Kerstinkopen maakten mij vroeger platzak tot aan April. Daarna in Mei: Moederdag. Hoe zuinig ik ook winkelde, met Vaderdag moest ik geld bij elkaar schrapen om een cadeau te kopen.

Tenslotte beloofde ik mezelf plechtig om een cadeau-budget voor het hele jaar op te zetten, en om het ook onder controle te houden. Na verschillende manieren geprobeerd te hebben, bleven er een aantal over die echt werkten. Verschillende van mijn vriendinnen hebben deze budgetstrategieën uitgeprobeerd, en zijn nu ook enthousiast!

Hier zijn de 3 beste. Ze zijn niet moeilijk, en er is niets bijzonder origineels – of magisch – aan, maar ze werken wel!

Budgetstrategie 1:Spreid de kerstinkopen over het hele jaar

Als u kerstcadeaus met één of twee tegelijk koopt in plaats van allemaal tegelijk in December, is niet in één keer uw hele cadeau-budget op.

• Maak gebruik van uitverkoop-prijzen het hele jaar door: Voorjaarsuitverkoop, Weer-Naar-School-acties, Herfstuitverkoop, enz. Is uw zuster jarig in Juli? Houd het in uw achterhoofd bij de uitverkoop na Kerstmis.

• Maak in November een inventaris op van de Kerstcadeaus die u het hele jaar door hebt verzameld. Heeft u cadeaus gekocht voor de helft van alle mensen op uw lijst? Mooi zo! U hoeft dan niet meer dan de helft te besteden van wat u normaal gesproken uitgeeft aan cadeaus in December.

• Maak er een gewoonte van om een paar minuten extra rond te kijken in welke winkel u ook bent. Ziet u een perfect cadeau voor uw broer of uw schoonmoeder, en is de prijs aangenaam? Kopen!

• Bent u op reis? Kijk dan in winkeltjes met regionale specialiteiten, zoals sieraden of keramiek. U vindt hier waarschijnlijk wel een origineel cadeau-idee dat perfect is voor iemand op uw lijst.

Het hele jaar door shoppen voor Kerstcadeaus helpt Kerst-stress te verminderen, en u zult verbaasd staan over het bedrag dat u bespaart door in de uitverkoop te kopen. Bovendien bespaart u tijd doordat u minder vaak speciaal voor cadeaus op pad hoeft, en u vermijdt drukke winkels en parkeerplaatsen rond Kerst.

Een tip om te onthouden: Goedkope cadeau-ideeën kunnen de basis vormen voor elegante geschenken! Met een beetje fantasie is het niet nodig uw portemonnee om te keren – zelfs niet voor de meest speciale persoon op uw lijst. “Betaalbare Cadeau-Ideeën” helpt u uw creativiteit op gang te brengen.

Budgetstrategie 2: Uw cadeau-budget opzetten en beheren

U kunt een speciale rekening openen voor uw cadeau-budget, of het geld in een spaarpot doen. Zorg er in elk geval voor dat het budget gescheiden blijft van uw normale rekening of huishoudpot. Zo komt u niet in de verleiding om het ergens anders aan uit te geven.

• Als u een speciale spaarrekening opent, kunt u automatisch elke maand een bedrag bij laten schrijven. Zo heeft u er geen omkijken naar. Op het moment dat u cadeaus heeft gekocht, schrijft u het bestede bedrag over naar uw betaalrekening.

• Als u een bankpas van de spaarrekening heeft, kunt u deze gebruiken. Stop hem achter in uw portefeuille, zodat u niet zo gauw in de verleiding komt om hem voor iets anders te gebruiken.

• Houd uw uitgaven en inkomsten van het cadeau-budget bij. Zo weet u wat u nog te besteden hebt!

• Beheers uzelf, en besteed het geld echt alléén aan cadeaus!

Kortom, het advies is om uw Cadeau-budget strikt gescheiden te houden van uw andere fondsen, zodat het er nog is als u weer een cadeau moet kopen.

Tot slot de beste strategie van allemaal!


Budgetstrategie 3: Spaart u kleingeld? Dit werkt beter!

Probeer eens €5 biljetten te sparen. U leest het goed! Dit is de beste manier om een bedrag van betekenis opzij te leggen en uw cadeau-budget te spekken. U zult verbaasd staan over hoe weinig u een €5 biljet mist, en hoe snel het oploopt. Ik kan u verzekeren dat het werkt, zelfs met het krapste budget.

WAAROM het werkt:

• Kleingeld sparen schiet niet echt op, en is lastig met inwisselen. (Bovendien had ik het steeds even nodig om bijv. de glazenwasser te betalen, voor koffiegeld, enz.

• €10 biljetten opzijleggen maakt te grote gaten in het huishoudbudget.

• Voor aankopen van minder dan €5 hebt u meestal wel genoeg kleingeld in uw portemonnee, en kunt u vermijden een €5 biljet uit te geven.

• Moet u toch een €10 of €20 biljet aanbreken voor iets van onder €5, denk er dan eens goed over na of u datgene wat u wilt kopen, echt nodig heeft of echt wel zo heel graag wilt hebben. (Dit is ook goed voor uw gewone budget!)

• Mocht u toch besluiten om een €10 of €20 biljet aan te breken, dan krijgt u waarschijnlijk wel een €5 biljet terug. Dit kunt u dan weer opzijleggen. Het zou best een paar keer per week kunnen gebeuren!

HOE het werkt:

• Stop de €5 biljetten NIET terug in uw portemonnee, maar doe het ergens in een vakje van uw tas of iets dergelijks. Als u dit een paar weken lang gedaan hebt, zult u merken dat het automatisch gaat – in uw geest heeft u de €5 biljetten al afgeschreven als “kleingeld”.

• Als u thuiskomt, stopt u uw €5 weg op een plaats die niet direct zichtbaar is (uit het oog, uit het hart). U kunt er een speciaal doosje of kistje voor nemen.

• Bundel uw €5 biljetten als u €100 hebt gespaard (dat zijn er maar 20, dus dat gebeurt sneller dan u denkt!). Dit houdt de stapel netjes en overzichtelijk. Als u wilt, kunt u het geld storten op uw speciale cadeaubudget-rekening.

Als u hier een gewoonte van maakt, kunt u een paar honderd euro of meer sparen in de loop van een jaar!

N.B.: Hoewel deze website nog niet compleet is, wordt hier met hart en ziel aan gewerkt. En met veel plezier! U kunt het ook met Solo Build It!

Wilt u ook doen wat u altijd al wilde? Vertel mensen over uw passie, geef interessante en bruikbare informatie, en verdien hier nog geld mee ook! Klik hier om te lezen hoe!


Van "Top 3 Budgetstrategieën" terug naar "De Kunst van het Geven"

Naar Homepage Nederlands


New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


Recent Articles

 1. cadeau-idee

  May 29, 16 05:18 PM

  Op zoek naar een uniek Cadeau-idee?

  Read More

 2. Completely Unique Gifts

  May 29, 16 05:11 PM

  Looking for Completely Unique Gifts for your loved ones? Look no further! This website will help you find something totally unique and exciting, for any occasion.

  Read More

 3. appartement

  May 28, 16 05:58 PM

  Trakteer Uzelf en Uw gezin op een heerlijke vakantie in ons luxe Appartement in prachtig Lagos – de Parel van de Algarve

  Read More


Site Build It!SBI! Building Income***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Maak een E-Card

Trakteer Uzelf en Uw Gezin op een heerlijke vakantie in zonnig Lagos - Portugal!