Schattige Geschenkdoosjes

Deze schattige, vintage stijl geschenkdoosjes zijn een geweldig, uniek idee om mooie geschenken in te verpakken. Of je kunt ze gewoon fijn zelf houden, om er kleine dingen in te bewaren….

Gift boxesVind je deze schatjes niet enig? Ik weet zeker dat degenen die ze krijgen dat ook zullen vinden! Dit zijn zelf al kadootjes! Geweldig om geschenkjes als oorbellen of snoepjes in te doen en te geven, of voor geld, in plaats van de gebruikelijke envelop.

En je kunt ze zelf maken met de gratis handleiding hieronder. De materialen zijn relatief goedkoop: blanco spanen doosjes kosten ongeveer € 0,50 voor het kleinste ronde doosje tot ongeveer € 3,-- voor de grootste ronde en vierkante. Ze worden meestal verkocht bij hobbywinkels.

Draag wel oude kleding of een schort, want hoewel acrylverf op waterbasis is, wordt het behoorlijk permanent als het droog is!

Als je secuur werkt, krijg je het beste resultaat, dus schenk aandacht aan details zoals schoonmaken, schuren en splintertjes verwijderen voordat je begint met schilderen. Natuurlijk zijn dit algemene richtlijnen – je bent vrij om je fantasie te gebruiken! Hier gaan we….Wat je nodig hebt:
• Eén of meer spanen doosjes – zorg dat de dekseltjes goed en niet te strak passen voordat je ze koopt
• Schuurpapier
• Acrylverf in goud een een kleur naar keuze, en kwasten
• Poëzieplaatjes of andere plaatjes die je wilt gebruiken – je zou zelfs rechtstreeks op het deksel kunnen schilderen
• Lijm of Mod Podge
• Transparante vernis op waterbasisWat je moet doen:
• Het doosje schuren en stof- en vetvrij maken, van binnen en van buiten. Verwijder eventuele splintertjes.
• Verf de buitenkant van het doosje en de binnenkant van het deksel in kleur, en de binnenkant van het doosje en de buitenkant van het deksel goud.
• Als de verf droog is, plak je een plaatje op de bovenkant van het deksel met lijm of Mod Podge. Je kunt als je dat leuk vindt ook een klein plaatje aan de binnenkant van het deksel plakken.
• Als de lijm goed droog is, breng je vernis aan op het hele doosje, van binnen en van buiten. Het is mooi om op de bovenkant van het deksel meerdere lagen aan te brengen – dit geeft een glasachtig resultaat.
• Nu kun je je zelfgemaakte geschenkdoosjes bewonderen, en trots zijn op jezelf!

Let op: Sluit je doosje niet te vroeg; als de vernis nog niet helemaal droog is zou het deksel aan het doosje kunnen plakken en krijg je het niet meer goed open zonder de verf te beschadigen! Het deksel kan nu een beetje strak zitten – breng een heel klein beetje vaseline aan op de binnenkant van het deksel en de rand van het doosje om het gemakkelijker te kunnen open en sluiten.Hieronder zie je wat voorbeelden van mijn doosjes, in verschillende vormen en kleuren. Gift boxes gold

Gift boxes copper

square gift boxes gold

Copper colored gift boxes

Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan het maken en geven van deze schattige geschenkdoosjes. Ik zou het leuk vinden om te horen over je resultaten en je eigen ideeën, dus…..

Vertel het ons!!

Als je een leuk idee of patroon hebt voor een zelfgemaakt cadeau of een creatieve geschenkverpakking, of een grappig verhaal, dan zouden we het leuk vinden als je het met ons zou willen delen. Ook kun je tot 4 foto's uploaden, om je verhaal te illustreren.

De beste inzendingen worden beloond met hun eigen pagina op deze website!

Ook als je opmerkingen of vragen hebt, kun je deze hier kwijt.

Als je wilt dat je naam en woonplaats onder je verhaal verschijnt, vul deze dan in bij "Author Information"
Van Schattige Geschenkdoosjes naar Homepage Nederlands

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


SBI! Building Income***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Maak een E-Card