Creatieve Geschenkverpakkingen

Creatieve ideeën en geschenkverpakkingen om de show mee te stelen!

Wat de gelegenheid ook is, het is meer dan leuk om bewondering te oogsten met uw geschenkverpakking, nog voordat het pakje geopend is. Hier vindt u creatieve ideeën voor geschenkverpakkingen, zodat u de show kunt stelen!

Het maakt niet uit hoe goed of hoe slecht u bent in het inpakken van geschenken; hier vindt u altijd wel een idée om het nog beter te maken. Met onze handleidingen en een beetje oefening maakt u al snel de mooiste geschenkverpakkingen!

Basistechnieken

Kijk goed voordat u gaat inpakken

Is het prijskaartje eraf? Zit de handleiding erbij? Misschien wilt u er nog batterijen bij doen als dat nodig is….

Dozen

Sommige cadeaus laten zich beter inpakken in een doos, zoals kleding. Of u wilt niet direct verraden wat het cadeau is. In dat geval kunt u het beste de doos bekleden met zijdevloeipapier. Vouw de zijkanten over het geschenk heen.

Als de doos te groot is, vult u hem op met losse proppen vloeipapier, om schuiven te voorkomen.

Maak efficient gebruik van uw papier

Knip alleen af wat u nodig heeft; zo houdt u nog papier over voor andere cadeaus. Bovendien ziet het resultaat er beter uit: teveel papier maakt een pakje rommelig, en zit in de weg bij het inpakken.

Om het af te meten legt u het op het papier, ca. 5 cm. van de rand. Rol het voorwerp helemaal om en om over het papier, en knip het papier af met nogmaals 5 cm. extra. Voor de zijkanten geldt: knip het papier af op ¾ van de hoogte van het voorwerp.

Netjes inpakken

Dit is wat het verschil maakt! Vouw het papier glad en stevig om het voorwerp en om de hoeken heen. Maak scherpe vouwen, en houd het papier goed op zijn plaats, terwijl u het vastplakt.

Gebruik mooi lint

Dit maakt uw geschenkverpakkingen echt af. Mooi lint is te koop rond Kerst; koop dan niet alleen wat u op dat moment nodig heeft, maar denk ook aan volgende gelegenheden. Bewaar het lint dat om pakjes zat die u kreeg. Maak er mooie strikken mee.

Op deze pagina kunt u bekijken hoe u diverse strikken maakt!

Denk om uw rug!

Een laatste tip: als u meer cadeaus in moet pakken, is het goed om te werken op een comfortabele hoogte. Een klaptafeltje aan het voeteneinde van het bed is handig; u kunt dan materialen gemakkelijk bereikbaar achter u op het bed kwijt.

Of ga aan de eetkamer- of keukentafel zitten, en leg een kussen op uw stoel voor een comfortabele hoogte. Pas wel op dat er niemand binnen kan komen die het niet mag zien!

Materialen

Geschenkpapier is tegenwoordig te koop in vele dessins, kleuren, soorten materiaal, en prijsklassen. Zoek papier dat aantrekkelijk is, en let hierbij op de gelegenheid en de persoon voor wie het bestemd is. Lint kunt u kopen op bolletjes (krullint), maar mooier is breed lint. Dit is rond Kerstmis veel verkrijgbaar.

Ook zijn er speciale instrumentjes verkrijgbaar om strikken te maken, lint te krullen e.d. Kijk hiervoor in winkels voor hobbymaterialen, zoals Pipoos , of op het internet.

Met enige vaardigheid en creativiteit wordt uw pakje “te mooi om open te maken”. Succes!

Vertel het ons!!

Als je een leuk idee of patroon hebt voor een zelfgemaakt cadeau of een creatieve geschenkverpakking, of een grappig verhaal, dan zouden we het leuk vinden als je het met ons zou willen delen. Ook kun je tot 4 foto's uploaden, om je verhaal te illustreren.

De beste inzendingen worden beloond met hun eigen pagina op deze website!

Ook als je opmerkingen of vragen hebt, kun je deze hier kwijt.

Als je wilt dat je naam en woonplaats onder je verhaal verschijnt, vul deze dan in bij "Author Information"N.B.: Hoewel deze website nog niet compleet is, wordt hier met hart en ziel aan gewerkt. En met veel plezier! U kunt het ook met Solo Build It!

Wilt u ook doen wat u altijd al wilde? Vertel mensen over uw passie, geef interessante en bruikbare informatie, en verdien hier nog geld mee ook! Klik hier om te lezen hoe!

Van Geschenkverpakkingen terug naar KiesAdvies

Terug naar Homepage Nederlands

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


SBI! Building Income***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Maak een E-Card