Hartjes Grannysquare

Dit schattige Hartjes Grannysquare patroon om te haken kreeg ik van een lieve vriendin, en ik ben er flink mee aan de slag gegaan…

Hartjes GrannysquareHet kan gebruikt worden op heel veel manieren, van lieve kleine kadootjes tot fantastische plaids! Hieronder een paar voorbeelden…
Zeepkussentje Lief en geurig zeepkussentje...

Kussenhoes

Dit kussenhoesje zal mooi staan in ons appartement in Portugal!Vind jij dat ook? Klik hier om te kijken ;-)

Hartjesdeken Heleboel hartjes!

Regenboog plaid

Kleurig en makkelijk te makenIk heb verschillende materialen gebruikt: van katoen voor het zeepkussentje en de kussenhoes tot acryl voor de plaids. Maar je kunt natuurlijk naar hartenlust experimenteren – hoe dikker het garen, hoe groter je vierkantjes worden. Gebruik drie verschillende, bij elkaar passende kleuren (A, B en C in het patroon). Hier gaan we…

Patroon voor Hartjes Grannysquare

Gebruikte steken::
L = losse
St = stokje
V = vaste
Hst = half stokje
Dst = dubbel stokje

Met garen A een ketting van 4 lossen haken. Tot ring vormen d.m.v. 1 losse in de eerste kettingsteek.

Toer 1
3 L (telt als 1e stokje), 2 st in de ring haken, *2L – 3st* 3x herhalen, 2L, ring sluiten door L in 3e beginL
Toer 2
Haak in de volgende 2 st en de ruimte tussen de stokjes 1L, haak 3L (telt als 1e stokje), 4 st in ruimte tussen stokjes, 1 L, 3 st – 2 L – 3 st in volgende ruimte (dit is de onderste punt van het hartje), 1 L, 5 st in volgende ruimte, 4 L, 5 st in volgende ruimte, 4 L, sluiten met 1 L in bovenste beginlosse.
Toer 3
2 L, V in elk van de volgende 4 st, V in ruimte tussen st, V in elk van de volgende 3 st, 3V – 2L – 3V in ruimte tussen st (onderste punt van het hartje), V in ruimte tussen st, V in elk van de volgende 5 st, 2hst – 2st – 2dst- 2st – 2hst in ruimte van 4 L, 1L in middelste van volgende 5 st, 2hst – 2st – 2dst- 2st – 2hst in ruimte van 4 L, sluiten met 1L in beginlosse.
Afhechten. Je hebt nu het hartje in het midden van de Hartjes Grannysquare af – als het goed is, ziet dat er zo uit:

gehaakt hartje


Toer 4
Hecht aan met kleur B tussen de twee dst aan de rechter bovenkant van het hartje, 3L (telt als 1e st) – 2st – 2L – 3st in deze ruimte, 1L, 3st in 3e ruimte, 1L, 3dst in 3e ruimte (middenboven), 1L, 3st – 2L – 3st in 3e ruimte (tussen 2 dst van vorige toer), 1L, 3V in 3e ruimte, 1L, 3hst in 3e ruimte, 1L, 3st in 3e ruimte, 1L, 3dst – 2L – 2dst – 1st in 3e ruimte, 1L, 1st – 2hst in 3e ruimte, 1L, 3V in 3e ruimte (midden onder), 1L, 2hst – 1st in 3e ruimte, 1L, 1st – 2dst – 2L – 3dst in 3e ruimte, 1L, 3st in 3e ruimte, 1L, 3hst in 3e ruimte, 1L, 3V in 3e ruimte, 1L, sluiten met L in 3e beginlosse. Niet afhechten!
Dit zou er als volgt uit moeten zien:

Hartjes Grannysquare toer 4


Toer 5
4L (telt als 1 st + 1L), *3st – 2L – 3st in hoekruimte tussen st, 1L, 3st – 1L in elk van de volgende ruimtes tussen de st (er zouden hiervan 4 moeten zijn). Herhaal nog 2 x vanaf *, 3st – 2L- 3st in ruimte van 2L, 1L – 3st in volgende 3 ruimtes, 1L, 2st in volgende ruimte, sluiten in 3e beginlosse van de 4L die je aan het begin van deze toer gehaakt hebt.
Afhechten. Je hebt nu het tweede gedeelte van je vierkantje af. Dit ziet er zo uit:

Hartjes Grannysquare toer 5


Toer 6
Kleur C aanhechten met 1L in een hoekruimte van 2L tussen st, 3L (telt als 1e st) – 2st – 2L – 3st in deze hoekruimte, 1L – 3st in elk van de volgende ruimtes tussen de stokjes (5 per kant), *1L – 3st – 2L – 3st in volgende hoekruimte, 1L – 3st in elk van de volgende ruimtes tussen de stokjes, vanaf * nog 2x herhalen, 1L, sluiten met 1L in de 3e beginlosse.
Afhechten.

Gefeliciteerd! Je hebt nu je eerste Hartjes Grannysquare gemaakt, en dat ziet er (na enig rek- en trekwerk) zo uit:

Hartjes Grannysquare


Ik hoop van harte dat je net zoveel plezier beleeft met dit Hartjes Grannysquare patroon als ik; laat je fantasie de vrije loop en kijk wat je kunt bedenken..

Ik zou het erg leuk vinden om je ontwerpen te bekijken, en andere bezoekers zouden het ook zeer op prijs stellen. Dus....

Vertel het ons!!

Als je een leuk idee of patroon hebt voor een zelfgemaakt cadeau of een creatieve geschenkverpakking, of een grappig verhaal, dan zouden we het leuk vinden als je het met ons zou willen delen. Ook kun je tot 4 foto's uploaden, om je verhaal te illustreren.

De beste inzendingen worden beloond met hun eigen pagina op deze website!

Ook als je opmerkingen of vragen hebt, kun je deze hier kwijt.

Als je wilt dat je naam en woonplaats onder je verhaal verschijnt, vul deze dan in bij "Author Information"

Van Hartjes Grannysquare naar Homepage Nederlands

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


SBI! Building Income***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Maak een E-Card