Romantische PresentatieLeer de Kunst van de Romantische Presentatie beheersen

Een Romantisch geschenk is een combinatie van je zorgvuldig uitgekozen cadeau en een goed doordachte en creatieve, romantische presentatie ervan. Of het nu een mooie verpakking is, of een elegant arrangement – het zal je geliefde in het hart raken dat je zoveel om hem of haar geeft, dat je al die moeite hebt genomen.

Bepaal de omstandigheden voor je Romantische Presentatie

De plaats, de tijd, de gelegenheid, de temperatuur of het seizoen kunnen allemaal het raamwerk bepalen voor de presentatie van je romantische geschenk.
Denk hieraan: Hoe meer privacy, hoe romantischer!

Bijvoorbeeld:

• Een wandeling in de sneeuw
• Een verlaten strand, de oever van een meer of rivier
• Voor een gezellig haardvuur of kampvuur
• Onder de sterren, in de maneschijn
• Een rustig hoekje in een restaurant of museum
• Overal waar je een prachtige zonsondergang kunt bewonderen
• Bij het ontbijt in bed……


Of kies een thema voor je presentatie

Ben je nergens in de buurt van een romantische natuuromgeving - geen waterkant, zachte sneeuw of prachtige zonsondergang - of als je krap in je tijd of je geld zit, kies dan een thema om je romantische geschenk thuis te presenteren.
Bijvoorbeeld:

Black Tie – Maak een formele uitnodiging, kleed je op je mooist, dek je tafel met je mooiste servies en accessoires

Onder de Sterren – Zet de thermostaat lager en kruip tegen elkaar in een deken, steek het haardvuur aan, doof de lichten

Tropisch Paradijs – Zet de thermostaat hoger en draag zwemkleding, drink coctails op een deken of in strandstoelen

De Details

Probeer zoveel mogelijk de zintuigen te strelen: zicht, gehoor, reuk, smaak en gevoel. Sensuele details zullen, indien zorgvuldig en creatief gebruikt met de smaak van je geliefde in gedachten (Denk aan allergieën!), de romantiek zeker bevorderen:

LICHT – Kaarslicht is natuurlijk favoriet; slingers kleine lampjes werken ook goed. Boots een zonsondergang na met gekleurde lichtjes bij het raam; doof de andere lichten. Maak een sterrenhemel door lichtgevende sterretjes op het plafond te plakken. Voor een “kampvuur” kun je verschillende hoge, dikke kaarsen op een schotel op de vloer zetten, of – als je een tuin hebt – een vuurkorf gebruiken.

KLEUR – Kies een kleur die bij je thema past, of kies de lievelingskleur van je life. Draag die kleur en gebruik hem voor de decoraties: tafelkleed, schalen, eten, licht, kaarsen, bloemen, deken, enz.

MUZIEK – Denk aan de smaak van je geliefde. Licht klassiek, zachte jazz of lovesongs zijn meestal wel geschikt. Of probeer eens natuurgeluiden die bij je thema passen. Niet te hard – het moet op de achtergrond blijven.

GEUR – Subtiel is romantischer dan adembenemend! Begint je avond met een diner, laat dan de geuren hiervan je lief verwelkomen, en bewaar de geurkaarsen en wierook voor later. Gebruik ook je eigen parfum of aftershave met mate – je kunt altijd meer opdoen als de avond vordert.

SMAAK – Zorg voor lekkere hapjes, die je eventueel aan elkaar kunt geven. Denk eens aan aardbeien en chocolade – voel hoe de stemming stijgt!

TEXTUUR – In de eerste plaats moet het lekker aanvoelen: temperatuur, comfortabele zitplaatsen, donzige plaid en kussens; voedsel dat zacht en gemakkelijk te eten is. Verzorg jezelf goed om stoppels, ruwe handen of scherpe nagels te voorkomen. Zorg voor lekkere badproducten als je relatie zich uitstrekt tot bed en bad.Grote Gebaren

Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een advertentie in de krant of een online aankondiging, een spandoek aan een viaduct of scorebord, of een boodschap in de lucht.
Zonder uitzondering zijn deze gebaren duidelijk, en publiek – ze worden gezien.
Houd hierbij twee dingen in de gaten: Zorg ervoor dat je je geliefde niet het gevoel geeft voor schut te staan, en beschadig geen eigendommen van anderen!

Wil je het liever meer privé houden, maar toch leuk uitpakken, dan zijn hier wat manieren:

Boodschap in de sneeuw – Vul een plantenspuit of lege sprayfles met water en voedingskleurstof, en spuit je boodschap in de sneeuw. Dit werkt het best op vaste sneeuw, bij temperaturen onder nul. Of maak je boodschap met stokken, stenen of bloemen. Voor een blijvende boodschap kun je bloembollen in de tuin planten.

Message in a Bottle – Laat er één drijven in het bad, het zwembad, of zelfs in een plas voor de deur. De boodschap kan een liefdesbrief zijn of een schatkaart met een X waar je romantische geschenk verborgen licht.

Zet een speurtocht op touw – van de ene aanwijzing naar de andere, en uiteindelijk naar je cadeau. Schrijf elke aanwijzing met een liefdesboodschap op papiertjes in hartvorm. Laat bij elke aanwijzing een bloem of wat snoephartjes achter.

Aftellen – dit bouwt de spanning op naar een speciale dag toe. Begin een week of twee van tevoren met geven van kleine tekens van genegenheid – een kort briefje of een gedicht, een snoepje, een bloem – en schrijf het aantal resterende dagen op een kaartje (natuurlijk in hartvorm) dat je er aan vastbindt.

Ik hoop dat je nu een eind op weg geholpen bent naar een romantisch geschenk en een originele presentatie.

Heb je vragen of opmerkingen, of heb je zelf nog leuke ideeën of verhalen? Stuur ze in door het contactformulier in te vullen en te versturen. Misschien komt jouw suggestie of verhaal wel op deze site te staan!
N.B.: Hoewel deze website nog niet compleet is, wordt hier met hart en ziel aan gewerkt. En met veel plezier! U kunt het ook met Solo Build It!

Wilt u ook doen wat u altijd al wilde? Vertel mensen over uw passie, geef interessante en bruikbare informatie, en verdien hier nog geld mee ook! Klik hier om te lezen hoe!
Van "Romantische Presentatie" terug naar "Romantische Ideeën"
Naar Homepage Nederlands

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


SBI! Building Income***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Maak een E-Card