Romantische Ideeën

Wat maakt een geschenk “Romantisch”? Het gaat niet zozeer om het romantische geschenk zelf; het is het gevoel dat telt!

Mijn grootmoeder had een romantische ziel. Ze keek graag naar stelletjes die elkaars hand vasthielden, of elkaar kusten, en dan zei ze stralend: “Is Liefde niet prachtig?”

Romantiek draait om flirten, bevestiging, privacy, een intiem gevoel van verbondenheid. En soms misschien een beetje geheimzinnigheid!

De ene helft van Romantiek is aandacht voor de geliefde, en laten zien hoe bijzonder hij of zij voor jou is. De andere helft is: jezelf en je hele hart leggen in het geven.

Het geschenk alleen doet het hem niet. Een geschenk geven omdat het er weer tijd voor is, is hetzelfde als ‘sorry’ zeggen zonder het te menen… een beetje hol, vind je niet? Een echt romantisch geschenk moet vergezeld gaan van een beetje van jezelf!

Voordat je op zoek gaat naar Romantische Geschenken, wil ik je de volgende suggesties ter overweging meegeven.

Hoe laat je je gevoelens zien met een cadeau?

Maak het persoonlijk

Geef toe aan de voorkeuren van je geliefde – zelfs als je daar zelf niet zo gek op bent. Bijvoorbeeld: kaarten voor een voetbalwedstrijd in plaats van het concert waar jij zo graag naar toe wilde, of een Italiaans restaurant in plaats van Chinees, waar jij meer van houdt.

Zorg ervoor dat je geschenk met jullie relatie te maken heeft – gedeelde herinneringen en dromen, of misschien iets wat jullie samen wilden hebben of doen.

Voorzichtig met de sexy spullen! Lingerie of een ontdeugend spel is een romantisch idee – maar ALLEEN als jullie relatie al zover is. Anders heeft het een negatief effect: je geliefde kan je opdringerig vinden. Niet romantisch!

Zet je gevoelens op papier

Bijna alles wat je geeft kan romantisch zijn, wanneer het vergezeld gaat van een lieve boodschap, recht uit je hart. Ik garandeer je dat dit jarenlang bewaard en keer op keer gelezen wordt.

Probeer dit eens:

• Liefdesbrieven en gedichten – je hoeft geen beroemde dichter te zijn! Maar het voordeel voor jou is dat jij je geliefde persoonlijk kent, dat jullie samen interesses en ervaringen delen, en dat jij weet wat je voor hem of haar voelt. Probeer eens om op te schrijven wat je zo leuk en lief vindt aan je geliefde, je gevoelens voor hem of haar, en je mooiste herinneringen. Laat deze dingen je inspireren tot een zin, een alinea of verschillende bladzijden. Laat het rijmen als je daar zin in hebt.

• Gebruik een bestaand gedicht – misschien heeft een beroemde dichter wel precies jouw gevoelens in een gedicht beschreven. Voeg een paar zinnen toe om uit te leggen waarom dit gedicht je zo raakt, hoe het perfect je gevoelens omschrijft, of je geliefde, of jullie relatie. Kijk eens op “deze” pagina voor ideeën!

• Maak een dagboek – een klein, mooi blanco boekje is goed. Schrijf gedurende een paar weken of maanden je dagelijkse gedachten over je geliefde hierin, en voeg wat foto’s of plaatjes toe.

Houd Romantische tradities in ere – of begin nieuwe

• Bloemen en boeketten – waarschijnlijk het meest traditonele romantische geschenk. Je kunt ook een bloeiende plant geven, als je geliefde groene vingers heeft.

• “Sweets for my Sweet” – gewoonlijk chocola. Zoek naar speciaal voor de gelegenheid verpakte bonbons of ander favoriet snoep. Je kunt ook zelf iets maken….

• Sieraden zijn ongetwijfeld nummer drie op de lijst van favoriete Romantische geschenken. Vooral ringen hebben een speciale betekenis – zorg dus dat je bedoelingen duidelijk zijn! Je kunt ook denken aan horloges, armbanden, sleutelhangers en andere accessoires. Dingen die je samen kunt delen, zoals hangertjes met sleutel en slot of een hart dat je in tweeën kunt delen, zijn ook populair. Laat je leiden door het romantische niveau van jullie relatie – en door je budget. Uiteindelijk doet het er niet toe wat iets gekost heeft; het gaat om het idee. Zoek dus iets moois uit, dat je je kunt veroorloven.

• Begin een Tijdcapsule – niet om te begraven, maar om jaar na jaar dingen aan toe te voegen. Dit romantische idee begint met een behoorlijke, mooie doos waarin je herinneringen aan speciale gebeurtenissen en mijlpalen stopt. Wees selectief! Voeg er een mooi notitieboekje bij, voor aantekeningen over familie, vrienden en (wereld)gebeurtenissen.

• Liefdes Waardebonnen – een favoriet van iedereen! Inwisselbaar voor bijvoorbeeld een avondje uit, een rugmassage, de afstandsbediening van de TV, of “laten we tijdcapsule (of het foto-album) bekijken en herinneringen ophalen. Gebruik je fantasie!

Probeer eens iets nieuws!

Relaties verdiepen zich, en Romantiek laait op door activiteiten en uitdagingen waar je samen van kunt genieten. De activiteit zelf, of iets dat ermee te maken heeft, kan een heel romantisch geschenk-idee zijn. Pluk de sterren!

Kies een intrigerend of opwindend avontuur, of een gelegenheid om samen te leren en beter te worden – misschien een hobby of een nieuwe vaardigheid. Een sport of een spel waarbij je samen als een team kunt spelen, zal jullie meer tot elkaar brengen (als je tenminste kunt onthouden dat je het voor de lol doet!).

Meer weten over een super-romantische presentatie? Klik dan hier!

Wat je ook doet, doe het met je hart! Dat maakt een geschenk pas echt romantisch.
Note: Although this website is not yet complete, I am working at it with much pleasure. It’s great fun to build your own website - kind of like magic how it appears from under your fingertips…

You can do this too! Finally start doing what you always wanted to…. Today is the first day of the rest of your life!Van "Romantische Ideeën" terug naar "De Kunst van het Geven"

Naar Homepage Nederlands

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


SBI! Building Income***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Maak een E-Card