Veilig online geschenken bestellen

U kunt veilig online een geschenk bestellen, als u enkele simpele voorzorgsmaatregelen neemt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!Online winkelen is zeker snel en handig! Maar is het ook veilig? Voordat u iets bestelt, raden we u aan om even de tijd te nemen om een paar details op de website van de verkoper te controleren. Dit is niet overbodig als u problemen wilt voorkomen.

Hier volgen acht belangrijke aandachtspunten:

1. Veiligheid: Uw browser en hun website

Encryptietechnologie is een kenmerk van de hedendaagse browsers (Internet Explorer of Firefox). Het wordt “SSL” (Secure Sockets Layer) genoemd, en het versleutelt de informatie die u geeft bij uw bestelling. Gebruik de nieuwste browserversie zodat uw computer de beste encryptiemogelijkheden heeft.

Verder kunt u kijken of er “https” in de adresbalk staat in plaats van het gewone “http”. Dit verzekert veilig online winkelen en credit card versleuteling. Als u niet zeker weet of deze veiligheidsmaatregelen door de verkoper genomen zijn, kunt u overwegen uw bestelling per telefoon of fax te doen, als deze mogelijkheid geboden wordt.

2. Contact-informatie

Op webwinkels zou het gemakkelijk moeten zijn om contact-informatie te vinden, zoals adres, telefoonnummer, faxnummer of e-mailadres, zodat u contact kunt opnemen als dat nodig is. Kunt u deze informatie niet vinden, dan is het verstandiger om een andere webwinkel te zoeken. Nadat u uw bestelling geplaatst heeft, is het goed om dagelijks uw e-mail te bekijken. Webwinkels sturen gewoonlijk een bevestiging per e-mail, en vaak ook nog andere informatie over uw bestelling.

3. Privacy-beleid

Voordat u persoonlijke informatie naar een webwinkel verstuurt, moet u weten wat zij met die informatie doen, en met wie ze het delen. U bent op de website om iets te bestellen, en niet om u te abonneren op spam! Er hoort een mogelijkheid te zijn om vooraf aan te geven dat u verder geen e-mails met aanbiedingen van de webwinkel of van anderen wilt ontvangen. Zoek de link naar de pagina Privacy-beleid op de Homepage van de website of bij de Algemene Voorwaarden, de Bestelinformatie of bij Veelgestelde Vragen.

4. Uw betaling

Betalen met PayPal is een veilige manier. U moet een PayPal account aanmaken – dit is eenvoudig. Dan kunt u uw betaling (van uw bankrekening of Creditcard) verzenden naar PayPal, die dan weer uw bestelling aan de webwinkel betaalt zonder uw persoonlijke informatie door te geven.

Of u nu met PayPal betaalt of direct aan de webwinkel, het is altijd het verstandigst om uw creditcard te gebruiken. Creditcards hebben een belangrijke wettelijke bescherming: wordt uw creditcardnummer gestolen, dan bent u niet verantwoordelijk voor ongeoorloofd gebruik. Nog een voordeel: veel creditcardmaatschappijen bieden garantie op goederen die gekocht zijn met de creditcard.

5. Bijkomende kosten

Sommige webwinkels rekenen kosten voor administratie, verzekering e.d. bovenop de verzendkosten. Dit kan verschillen per webwinkel, en het kan dus zo zijn dat u online meer betaalt dan in de winkel. Maar voor veel mensen is het gemak de extra kosten waard. Zeker als er een halve meter sneeuw ligt, en er wordt nog meer verwacht!

6. Mogelijkheden voor verzending

Voordat u uw bestelling afrondt moet u overwegen hoe uw bestelling verzonden moet worden, en wanneer u uw zending kunt verwachten. Waarschijnlijk heeft u de mogelijkheid om voor een extra bedrag te kiezen voor snelle levering, en voor verzekering.

Het is aan u om te bepalen welke mogelijkheid u kiest. Zorg ervoor dat u weet hoe u uw bestelling kunt volgen, en noteer uw bestelnummer en het tracking-nummer.

7. Retourbeleid

Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de garantiebepalingen, en hoe retouren en terugbetalingen worden afgehandeld. Kijk of ze de kosten voor verzending van vervangende artikelen op zich nemen. (Dit is zeker een voordeel, maar wees niet verbaasd als de kosten aan u in rekening worden gebracht.) Kunt u deze voorwaarden en bepalingen niet goed vinden op de website, dan is het verstandiger ergens anders te shoppen.

8. Bewaar de gegevens

DIT IS BELANGRIJK! Als u iets via Internet bestelt, houd dan de gegevens zoals uw bestelbevestiging en andere e-mails die u ontvangen hebt, en de nota’s en retourpapieren die met de bestelling meekomen, bij elkaar, totdat u zeker weet dat uw bestelling in goede orde is aangekomen, en u de rekening van uw creditcard heeft betaald. U heeft deze informatie nodig als uw pakket niet arriveert, of als het beschadigd is, of als de artikelen kapot in de verpakking zitten, of als u het om welke reden dan ook wilt ruilen of retourneren. Vergelijk de gegevens op de papieren met uw creditcard-nota, en meld onregelmatigheden onmiddellijk!

Online winkelen is handig en leuk, en het bespaart tijd, gedoe en vaak ook geld. Er zijn valkuilen, maar bedenk dat miljoenen online transacties per dag zonder problemen worden afgesloten.
N.B.: Hoewel deze website nog niet compleet is, wordt hier met hart en ziel aan gewerkt. En met veel plezier! U kunt het ook met Solo Build It!

Wilt u ook doen wat u altijd al wilde? Vertel mensen over uw passie, geef interessante en bruikbare informatie, en verdien hier nog geld mee ook! Klik hier om te lezen hoe!
Van "Veilig online winkelen" terug naar "De Kunst van het Geven"

Homepage Nederlands

New! Comments

Have your say about what you just read! Leave me a comment in the box below.


SBI! Building Income***NIEUW***
Maak en verzend uw eigen Unieke E-Card! GRATIS en GEMAKKELIJK!

Maak een E-Card